x-dev.ro

Discutii despre devize pentru constructii
Acum este Sâm 04 Apr, 2026 1:12 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 6 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Upgrade 9.06a -->9.08d
MesajScris: Vin 03 Feb, 2006 4:09 pm 
As dori sa fac upgrade la versiunea 9.08d, pentru a profita de repararea unor probleme la devizul general si pe obiect (valori in lei, nu mii lei).
Chiar am incercat, dar am citit cu oarece interes anuntul cum ca trecerea la o noua versiune va necesita parola si costuri suplimentare de upgrade.
Nu comentez decizia dvs., este dreptul dvs rezervat prin contractul de licenta, dar as vrea sa fac o observatie. Faptul ca formatul devizelor respective (si al altor rapoarte cum ar fi extrasele de resurse) s-a pastrat in mii lei si dupa trecerea la versiunea care permitea lucrul cu leul greu mi se pare o scapare a autorului si chiar am vrut sa o sesizez la vremea respectiva. Acum mi se cer bani pentru a beneficia de aceasta corectie si nu mi se pare fair, mai ales ca alte modificari majore nu exista in aceasta noua versiune (doar un meniu contextual, la click dreapta, zecimale mai multe si cateva functii de cautare).
Astept opinia dvs. d-le Dima si ... pana atunci raman la vechea varianta 9.06a (care afizeaza 0 lei la preturi unitare pana in 5000 ROL...)
Cu stima, C.R.

Sus

Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Upgrade 9.06a -->9.08d
MesajScris: Vin 03 Feb, 2006 9:35 pm 
Neconectat
Site Admin

Buna ziua,

Aveti dreptate, in versiunea 9.06 a s-a trecut la leul greu si, inerent, au fost unele scapari pe care mi le asum.

Consider just punctul dvs. de vedere, astfel ca voi oferi imediat posibilitatea de a se realiza up-grade gratuit la versiunea 9.08 si pentru detinatorii versiunii 9.06.a [aparuta pe 27.06.2005] precum si pentru cei care au avut dreptul de a face up-grade la 9.06.a in termen de trei luni de la cumpararea programului, deci care au cumparat programul dupa 27.03.2005.

Multumesc,
Bradut Dima

Sus
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Upgrade
MesajScris: Lun 06 Feb, 2006 3:39 pm 
Neconectat

Imi pare bine ca imi dati dreptate.
Insa cu parere de rau constat ca nu ma incadrez in criteriile de gratuitate mentionate de dvs, pentru simplul motiv ca eu am achizitionat o versiune 8.08b, prin anul 2004, pe care am upgradat-o pana la 9.06, gratuit.
Sunt de acord si cu ce ati scris pe alt thread, ca dezvoltarea trebuie finantata. Sa inteleg si ca download-urile au crescut => aveti totusi finantare (daca presupunem ca fiecare download ~ un cumparator). Stabiliti dumneavoastra un pret pentru upgrade in cazul meu si vedem ce putem face ...

Sus
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Upgrade
MesajScris: Lun 06 Feb, 2006 11:19 pm 
Neconectat
Site Admin

Domnule Radulian,

1. prin contract se ofera up-grade gratuit timp de 3 luni. Dupa aceasta perioada e normal ca upgrade-ul sa fie platit. Dvs. ati facut upgrade dupa mai mult de 6 luni de la cumparare, iar acum sunteti nemultumit ca nu se mai poate continua tot asa. :D

2. download-urile la versiunea cu leul greu au crescut spectaculos in acea perioada, insa ca si in cazul de mai sus, nimeni nu a platit, asa cum nu a facut-o nici in cei 8 ani de cand programul poate fi upgradat de pe Internet.

Am cautat un echilibru intre costurile de "intretinere" platite de utilizatori ca sa aiba o versiune la zi si costurile mele pentru continuarea dezvoltarii programului. In acest scop, versiunile "majore" [pt. care se plateste] vor aparea mult mai rar ca in anii precedenti, si aici estimez cam o data pe an sau mai rar. De asemenea, up-grade-ul in cadrul aceleiasi versiuni [de exemplu de la subversiunea 'a' la subv. 'd'] este gratuit chiar si dupa perioada de garantie, deci, teoretic, in cadrul aceleiasi versiuni se poate face up-grade gratuit timp de un an !

A continua sa ofer upgrade gratuit pe viata e ca si cum m-as ocupa gratuit de reparatiile curente si de intretinerea unei cladiri pe care am predat-o la cheie acum niste ani.

Voi cauta si pe viitor sa gasesc moduri flexibile si reciproc convenabile de plata, si, asa cum ati vazut, sunt bine intentionat si tin cont de propunerile utilizatorilor. Daca aveti o sugestie concreta si fezabila, va stau la dispozitie.

Cu speranta ca am lamurit punctul meu de vedere,
Bradut Dima
L.06.02.2006

Sus
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re:Upgrade
MesajScris: Joi 09 Feb, 2006 10:30 am 
Neconectat

D-le Dima,
Nu sunt suparat, asa cum ati crede. Dimpotriva,v-am apreciat si va apreciez eforturile si sper sa faceti fata cat mai bine concurentei :)
Un tratament preferential nu doresc, vreau insa sa rezolv acele neajunsuri care vi le-am semnalat. Deci, pentru ca nu mi-ati raspuns la intrebare, care este costul unui upgrade, pentru ca nu am in fata contractul?

Sus
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Cost upgrade
MesajScris: Sâm 11 Feb, 2006 10:57 am 
Neconectat
Site Admin

Domnule Radulian,
Costul aducerii aplicatiei la ultima versiune este de 220 RON.

Sus
Răspuns cu citat  
Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 6 mesaje ] 

Ora este UTC + 2