x-dev.ro

Discutii despre devize pentru constructii
Acum este Sâm 04 Apr, 2026 1:15 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 2 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Devize cu codita
MesajScris: Joi 26 Apr, 2007 6:17 am 
Neconectat

Daca apare o lucrare care trebuie facuta in urma cu 2 ani ca sa fie valabila codita, cum pot face? Introduc lucrarea cu anul respectiv (2005) adica si investitia si obicetele si devizul? Sau e de ajuns sa fac doar investitia cu data respectiva? Va multumesc.

Sus
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Devize cu codita
MesajScris: Joi 26 Apr, 2007 7:46 am 
Neconectat
Site Admin

Citat:
Daca apare o lucrare care trebuie facuta in urma cu 2 ani ca sa fie valabila codita, cum pot face? Introduc lucrarea cu anul respectiv (2005) adica si investitia si obictele si devizul? Sau e de ajuns sa fac doar investitia cu data respectiva? Va multumesc.

Buna ziua

Inteleg ca doriti sa introduceti acum o lucrare si sa utilizati actualizarea cu coeficienti, dar data situatiilor de lucrari sa fie in 2005.

In mod normal, programul permite transmiterea coeficientilor de la recapitulatie din trecut inspre viitor, deci va recomand sa nu introduceti lucrarea acum si apoi sa dati data aplicatiei înapoi, pt. ca devizele si-ar pierde informatiile despre RKP si bazele de preturi.
Daca ati facut asa deja, nu-i nimic, dupa ce modificati data aplicatiei in 2005, intrati in investitie sau obiect, editati constantele cu F4 si apoi transmiteti constantele respective catre devizele aferente [cu F5 Transm]

Daca data aplicatiei este deja 2005, atunci lucrati normal.

Data fatza de care se calculeaza actualizarea cu indici se modificà in felul urmÃtor:
1. Editati constantele investitiei cu F4
2. Click pe <Oferta>
3. Click pe <Constante>
4. Modificati "Data licitatiei".

Va rog sa-mi dati de stire daca aveti neclaritati

Bradut Dima

Sus
Răspuns cu citat  
Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 2 mesaje ] 

Ora este UTC + 2