x-dev.ro

Discutii despre devize pentru constructii
Acum este Sâm 04 Apr, 2026 1:20 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 2 mesaje ] 
Autor Mesaj
MesajScris: Sâm 29 Ian, 2005 2:58 pm 
Am citit cu mare interes ceea ce s-a scris pe site in mesajul anterior.
De la bun inceput spun ca sunt de acord cu criticile aduse constructorilor acolo (eu sunt inginer constructor si conduc o firma de pina la 30 salariati), aceste probleme auzindu-le deja la multi dintre beneficiarii mei.

Nu toata lumea insa "beneficiaza" de aceste tratamente, iar unele lucruri spuse acolo sunt evident exagerate deliberat. pot sa spun insa ca e destul de greu sa creezi o cultura a relatiei de afaceri constructor-beneficiar, pe de o parte pentru faptul ca de obicei toti beneficiarii "se pricep" la constructii si ajungi sa ti se ceara tot felul de chestiuni interesante (aberante), beneficiarul refuzind de multe ori asistenta unui diriginte sau macar intocmirea unui proiect (fie el in faza PAC, DDE, etc.) acestea costindu-l in plus. De aici pleaca mai toate ambiguitatile (in plus sa nu uitam de echipele de "meseriasi" care nu au nici macar o idee despre ce responsabilitate presupune ridicarea unei case si care sunt agreeati pentru ca scot din burta preturi de pina la 100 -120 EUR/mp insa aici nefiind incluse mincarea, nervii, greselile si posibilitatile inexistente de a trage pe cineva la raspundere). Toate astea aduc in mediul concurential al firmelor "mici" de constructii un element negativ (esti nevoit sa concurezi in mod neloial cu aceste "echipe" care nu platesc impozite, taxe, sunt exonerate de raspunderi, etc.), ceea ce aduce un minus de documentare, utilare, etc. la nivelul firmelor.
Poate ca asta va va face sa va nuantati putin pozitia in legatura cu firmele mici si sa rectificati acolo amintind de "echipele de meseriasi" bune la toate.

Multumesc,

Sus

Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Protectia beneficiarului
MesajScris: Joi 10 Feb, 2005 6:27 pm 
Neconectat
Site Admin

La cererea autorului am sters articolul de pe forum,
Bradut

Sus
Răspuns cu citat  
Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după